Artesania


Artesania cosmopolita, urbana i alternativa. El mercat de joves dissenyadors urbans i artesans que organitza l'Associació Mercat Obert del Raval (Mabrouka) a la rambla del Raval és l'exponent més vistós de la presència de l'artesania al Raval, una expressió artística del barri on conflueixen el disseny i l'art de Barcelona.

Es tracta d'un lloc on el públic pot veure dissenys d'autors independents amb diverses tècniques: reciclatge, gravats, serigrafies, teixits originals i adaptacions de qualitat.

L'artesania també es pot trobar i comprar en diverses botigues i tallers, des de joieria fins a antiguitats, passant per art provinent d'altres continents. Un exemple és Siesta, una barreja entre galeria d'art i botiga.

Així mateix, hi ha iniciatives privades i associacions que treballen en el foment de l'artesania tradicional, com l'Escola de Puntaires de Barcelona, l'Associació de Ceramistes de Catalunya, Mucha Fibra, un centre d'experimentació i producció tèxtil per a dissenyadors i l'Escola Tèxtil Teranyina, que promou el tapís.