Arts plàstiques i visuals


L'art és al carrer i és molt present al barri. Un dels símbols que l'exemplifiquen és el gat de l'escultor Botero a la rambla del Raval. Centres d'art, galeries, escultures i peces d'art públic, centres de formació i entitats artístiques formen l'oferta del Raval entorn de les arts plàstiques i visuals.

Arts Santa Mònica, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - CCCB, Museu d'Art Contemporani de Barcelona - Macba i Foment de les Arts i el Disseny (FAD) - Convent de Sant Agustí són els centres expositius de referència per al gran públic.

Aquesta oferta es completa amb prop d'una trentena de galeries i espais d'exhibició d'arts plàstiques i visuals, amb espais municipals com la Capella i centres de formació de referència com l'Escola Massana- Centre d'Art i Disseny.

Cada any, cap al maig, s'organitzen els Tallers Oberts BCN - Ciutat Vella, unes jornades de portes obertes en què els artistes poden mostrar allò que creen interactuant amb el públic visitant i mostrant, alhora, l'espai que tenen i la dinàmica de treball que segueixen.

Tinta Invisible Edicions és una editorial d'obra gràfica de treballs de creació. En el seu taller s'hi troben activitats relacionades amb "les arts del llibre". Hi destaquen la vocació editorial i els gravats de Josep Guinovart.

Artistes de renom tenen situada la residència o el taller al Raval, com és el cas del dibuixant Juanjo Sáez o els fotògrafs Miguel Hechenleitner i Toni Catany. A més, hi ha prop d'una vintena de tallers de disseny gràfic i el mateix nombre d'agències de publicitat que treballen al barri.