Dansa


La dansa té presència al Raval en els grans equipaments teatrals, com ara el Gran Teatre del Liceu, el teatre del CCCB, el Teatre Goya, el Teatre Romea, el Teatre Tantarantana, el Teatre Poliorama, el Teatre del Raval i BARTS i altres de més petits, com el Cafè-Teatre el Llantiol i el Tablao Flamenco Cordobés.

Però també té espais propis, com La Poderosa, que s'autodefineix com un espai per a la dansa i els seus contaminants, que vol sacsejar l'entorn més immediat. Una part important del seu treball consisteix a crear espais o plataformes de pensament, acció i exhibició per a joves i no tan joves creadors interessats en els nous llenguatges del cos.

Entitats i escoles com Barcelona Flamenco, Espai Palmares, La Ravalera (tango) i l'Associació per la Dansa Tradicional dels Països Catalans (ball de bastons), Centro Galego de Barcelona, Xamfrà,centre de música i escena, Art Solidari, ofereixen formació entorn de les nombroses disciplines de la dansa. I el Taller de Músics disposa de la seva pròpia companyia, Somorrostro Dansa Flamenca.