Disseny


Barcelona és un referent mundial en el món del disseny i el Raval no se'n queda al marge. S'hi troba un dels centres insígnia, l'Escola Massana - Centre d'Art i Disseny, centre municipal d'art i disseny que la ciutat de Barcelona té situat al bell edifici de l'antic Hospital de la Santa Creu. Precisament, en aquest centre hi va estudiar el prestigiós dibuixant, il·lustrador i dissenyador de moda uruguaià Jordi Labanda.

Icona de la moda barcelonina arreu del món és el dissenyador de roba Custo Dalmau, amb un establiment insígnia a la Rambla. També trobem al Raval l'il·lustrador de fanzins i publicitat Juanjo Sáez.  I com a singularitat, hi ha Tinta Invisible Edicions, una editorial d'obra gràfica de treballs de creació.

Així mateix, una vintena de tallers de disseny gràfic ofereixen les seves creacions des del Raval. Són Alejandro Reig, Ana Maria Martínez, Bambo, Blanco (R. Martí), Botey Produccions de Disseny, Disseny Direct, Fuelgrafics, Hobra BCN 2000, Ibba (Giovanni Vicenzo), Jordi Berenguer, José Luis Merino, Julio Hardisson, Manuel Cuyàs Disseny Gràfic, Petit Comitè del Disseny, Pilar Górriz, Vis-tek Diseño Gráfico i Sonja Pochlmann.