Esmorzar Europeu amb: 'Marguerite Barankitse, presidenta de Maison Shalom'

20/02/2018


El CIDOB, amb la col·laboració de l´Àrea Metropolitana de Barcelona, organitza un nou Esmorzar Europeu-Jaime Arias el proper 20 de febrer que comptarà amb la intervenció de Marguerite Barankitse, presidenta de Maison Shalom, com a convidada especial. Serà presentada pel vicepresident d´Internacional i de Cooperació de l´AMB, Alfred Bosch.

Després de rescatar 25 nens d´una massacre que es va veure obligada a presenciar durant els tràgics conflictes entre els Hutu i els Tutsi a Burundi el 1993, Marguerite "Maggy" Barankitse va fundar Maison Shalom, una ONG que proporcionava assistència sanitària, educació i cultura a més de 20.000 nens. No obstant això, s´ha vist obligada a exiliar-se del seu país des del 2015. Lluny de rendir-se, Marguerite Barankitse va decidir dedicar tota la seva energia a ajudar més de 90.000 refugiats burundesos a Rwanda. El 2016 va obrir el Centre Comunitari Oasi de Pau per a escolaritzar nens, oferir suport psicosocial a víctimes de tortures i violacions i implementar activitats de desenvolupament sostenible en àmbits com la salut, l´educació, la formació professional, la cultura i la generació d´ingressos.

Marguerite Barankitse és doctora honoris causa per la Universitat de Lovaina-la-Neuve. La seva visió és infondre dignitat als refugiats i promoure que mantinguin vius els seus somnis: "Evil never has the last word – love always wins out" és una de les seves màximes. Pel seu treball a Burundi, ha rebut diversos reconeixements i premis humanitaris de gran prestigi, com el Premi Opus, el Premi UNESCO i el Premi dels Nens del Món, també conegut com el "Premi Nobel" del treball humanitari destinat a millorar la vida dels infants i les seves possibilitats d´un millor futur. El 2016, va ser guardonada amb el Premi Aurora (Aurora Prize for Awakening Humanity).

Horaris

Dimarts a les 08:30h. Cal inscripció

Preus

Amb invitació.