Exposició 'Snipe: origen, present i futur'

Del 11/07/2017 al 25/09/2017


L´snipe va ser dissenyat per William Crosby (EUA) l´any 1931 amb la idea de crear una petita embarcació de regates que es pogués transportar fàcilment en un remolc, i és la classe més antiga de vela lleugera que hi ha al món de la vela. Des dels seus orígens, va adquirir una gran popularitat, perquè a mitjan aquell any ja se n´havien comptabilitzat 150 models construïts, i el 1936 va arribar a ser la classe d´embarcació amb més presència repartida per tot el món.

Aquest èxit assolit entre els amants de la navegació a vela va propiciar ben aviat la fundació de la SCIRA (Snipe Class International Racing Association), amb seu a San Diego, que vetlla per la puresa de l´essència de l´snipe, mantenint l'activitat i homologant drassanes.

Es tracta d´una embarcació extraordinàriament longeva, i no és estrany trobar en campionats internacionals snipes de vint o trenta anys que conserven intactes les seves possibilitats de victòria.

Les característiques d´aquest vaixell permeten tripulacions de totes les edats i d´ambdós sexes, i fan que sigui una classe eminentment social sense deixar de ser fortament competitiva, fet que permet que el Campionat del Món Absolut el pugui guanyar tant un màster (Augie Díaz el 2004 i el 2005), com un juvenil (Tomás Hornos el 2007)

Web i dades de contacte

Web:
www.mmb.cat
Telèfon:
933429920
Fax:
933187876

Horaris

Tots els dies de 10:00h a 20:00h.

Preus

Entrada general de: 10 €

Reduïda:: 5 €
- Majors de 65 anys
- Estudiants (- 25 anys)amb carnet d' estudiant
-Persones amb situació d'atur (amb acreditació)
- Carnet de Biblioteques de Barcelona
- Socis de l'ONCE
- Carnet Jove

Reduïda: 8 €
- Grups de + 10 persones
- Families nombroses o monoparental amb acreditació

Gratuïta:
- Diumenges a partir de les 15 h
- Membres Amics Museu Marítim
- Membres de l'ICOM
- Membres de l'ICCM
- Membres Associació Museòlegs Catalunya
- Menors 17 anys.

Altres

Se celebra a:
Museu Marítim de Barcelona.
Es venen les entrades a:
Museu Marítim de Barcelona.