Gastronomia


Els establiments de menjar i beure són espais de trobada i de convivència entre veïns i visitants i tenen un paper fonamental en la relació amb l'entorn més proper. El Raval ofereix un ampli recorregut gastronòmic. L'oferta és immensa, inacabable, per a tots els gustos i butxaques, des dels més senzills fins als més refinats o sofisticats.

Al barri es poden trobar cases històriques de menjar, com Can Lluís, Casa Leopoldo, el Mesón David o el Guixot, situat a l'antic local de La Sal, la primera associació feminista que hi va haver l'Estat espanyol. En contrast, la innovació és present als fogons d'establiments com el guardonat Dos Palillos, el Zentraus, amb la seva cuina de mercat imaginativa i fresca; i el Cera 23, restaurant de cuina de fusió d'especialitats mediterrànies, italianes i gallegues.

Al Raval també es poden menjar tapes i entrepans. L'oferta inclou locals com La Casa de la Pradera, El Rincón del Artista, punt de referència de la tradició teatral del barri; el Makinavaja Bar, el nom del qual és un homenatge al dibuixant de còmics Ivà; o el Bar Mendizábal, amb la seva històrica barra a peu de carrer.

L'àmplia culturalitat que compon el Raval també s'hi veu reflectida: pels productes germànics com les salsitxes de Devi'ls Kitchen o la gastronomia oriental de Hello Sushi; fins a la cuina catalanouruguaiana de les pizzes de L'Àvia, amb especialitats com les coques, les empanades i els alfajores de Punta del Este. 

El Suculent és un tradicional bar de tapes adaptat al segle XXI, amb plats tradicionals ben elaborats, com la cua de bou (vaca vella), capipota o morro de bacallà amb caragols.

Diversos bars musicals i cocteleries animen la vida nocturna del barri. Locals com Madame Jasmine o el Bar Aurora s'obren al públic que vol gaudir d'una copa, sense oblidar The Quiet Man, el pub irlandès més antic de Barcelona.