La segona edició del B-Anime arriba al Raval

El CCCB, el MACBA i la Filmoteca de Catalunya acullen la segona edició del B-Anime, el festival de cinema d’animació japonès per a joves. 

El 1 i 2 d’octubre, la plaça Joan Coromines serà l’epicentre del festival de cinema japonès. L’entrada és totalment gratuïta. Durant tot el cap de setmana, s’hi programa pel·lícules, curts i sèries de televisió nipones amb l'objectiu de'apropar la cultura pop japonesa al Raval, i a tota Barcelona.

A més de la plaça Joan Coromines, el Pati de les Dones i l’Auditori del CCCB, els exteriors i auditoris del MACBA i de la Filmoteca de Catalunya seran les seus de les projeccions de les pel·lícules, els curts, les sèries, activitats i debats que componen el festival.

La segona edició del B-Anime repeteix la voluntat de donar visibilitat a les estrenes de cinema d'animació japonès inèdites a casa nostra: unes produccions de gran qualitat artística que han estat premiades o seleccionades en diferents festivals internacionals.

A més de potenciar el valor cultural d'aquestes peces a través de projeccions, el festival ofereix també una zona d'intercanvi i debat entre aficionats i professionals. Es programen tallers, exposicions, live art i xerrades per tal de crear un espai de trobada entre els seguidors del gènere.

El B-Anime està dirigit principalment als adolescents però amb l'objectiu d'arribar també a tothom.

Hi participen l'Escola Joso, el Saló del Manga de Barcelona, Otaku Bunga, Manga Artist Network Inc., la Xarxa de Biblioteques Municipals, Selecta Vision i Yowu.

El festival té el suport del Consolat General del Japó a Barcelona, Japan Foundation Madrid, Association of Japanese Animation, l'Ajuntament de Barcelona–ICUB i la Generalitat de Catalunya–ICEC.