Les maletes de Walter Benjamin

Del 20/07/2017 al 24/09/2017

Exposició. Estudiants i artistes residents han creat unes maletes imaginàries partint de la lectura de Walter Benjamin.


S'instal·la a l´Arts Santa Mònica l'exposició "Les maletes de Walter Benjamin. Dispositius migratoris", un projecte itinerant que ja va passar per La Casa de Velázquez de Madrid i per Portbou.

Els estudiants i artistes residents han creat unes maletes imaginàries partint de la lectura de les Tesis de la Filosofia de la Història escrites per Walter Benjamin (Berlin, 1892-Portbou, 1940), i que es creu que portava a la maleta en la seva fugida a l´exili, abans de decidir posar fi a la seva vida el 26 de setembre de 1940 a Portbou, en ser detingut per la Gestapo i en saber que seria repatriat. La història, la memòria i la identitat europea d´avui és el tema de fons d´aquestes maletes que els estudiants han creat pensant en Portbou, passatge de frontera i exili que cobra actualitat davant l´Europa dels refugiats.

Projecte col·laboratiu entre diferents escoles de Belles Arts: la Weißensee Kunsthochschule de Berlín (Visuelle Kommunikation. Digitale Medien), l´École des Beaux-Arts de Bordeaux, l´Escola Llotja d´Arts i Disseny de Barcelona i la Casa de Velázquez de Madrid.

Web i dades de contacte

Web:
artssantamonica.gencat.cat
E-mail:
info_artssantamonica@gencat.cat
Informació:
935671110
Oficines:
933162810
Fax:
933162817

Horaris