Ruta guiada: "Pinzellades d'història del Raval"


En aquesta ruta us proposem un viatge per més de dos mil·lennis d’història del barri. Des dels seus orígens com a porta d’entrada a la ciutat, la seva incorporació a la ciutat medieval com a gran espai de conreu intramurs, la seva funció de caràcter assistencial durant tota l’edat moderna i la multiplicació d’espais conventuals en tots els seus carrers, la conversió del barri a partir de la industrialització dels segles XVIII i XIX o l’adveniment del famós Xino a principis del segle XX. Arribarem fins als nostres dies, tenint en compte la transformació del barri i els contrastos que hi trobem a l’actualitat, una barreja de centres de cultura, espais d’oci i un entramat de carrerons que encara amaguen l’essència originària del barri.

En aquesta ruta, parlarem d'espais com ara el Monestir de Sant Pau del Camp (fundat al segle X), l'Antiga Fàbrica Tèxtil Can Ricart, la Capella de Sant Llàtzer o el recinte de l'Antic Hospital de la Santa Creu.

Volem donar a conèixer el Raval per descobrir-ne monuments, espais i episodis concrets, pinzellades que contribueixin a la recreació de la història del Raval i de la seva gent.

Totes les rutes són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i cotxets d'infants. Pel bon funcionament de la ruta es reserven un màxim de dues places amb aquestes característiques.

Calendari:
Podeu inscriure-us a la data escollida fent clic aquí.
- *Dissabte 11 de febrer a les 11h.
- Dissabte 25 de febrer a les 11h.
- Dissabte 18 de març a les 11h.
- *Dissabte 25 de març a les 11h.

*Ruta accessible per a persones amb discapacitat auditiva amb interpretació en llengua de signes catalana

Durada: 2 hores
Idioma: Català
Preu: Activitat gratuïta per als assistents, finançada per l'Ajuntament de Barcelona.