Cicle de debats 'Planeta 2050. Després de la fi del món'

Del 07/11/2017 al 28/11/2017


En aquesta edició dels Debats ICREA-CCCB posarem la mirada sobre un hipotètic any 2050 per reflexionar sobre els escenaris de futur arran de la crisi climàtica, veure de quina manera s´hi adaptaran les societats i plantejar els reptes que té la ciència per fer front a les previsions més adverses.

El canvi climàtic és l´agent que configurarà el món del futur. Onades migratòries, malalties lligades al clima, zones inhabitables i noves relacions geopolítiques són, sens dubte, alguns dels problemes a què haurà de fer front el planeta en les properes dècades. Els científics, a més, alerten que cada cop és més plausible que l´escalfament global porti el planeta a un punt de no retorn amb conseqüències imprevisibles per a la nostra civilització.

La idea d´un món radicalment diferent del nostre és, possiblement, l´única certesa sobre el futur que ja s´acosta. Tant si volem revertir el procés d´escalfament global com si aquest resulta imparable, caldrà que comencem a viure de manera molt diferent. Així, si el canvi és inevitable, quins són els horitzons que s´obren per al futur del planeta? Caldrà fer cas dels qui aposten pel decreixement com l´única via possible per sortir-nos-en? Haurem d´utilitzar les innovacions de la biologia sintètica per reparar els ecosistemes danyats?

Totes les sessions del cicle «Planeta 2050» seran conduïdes per la periodista Mercè Folch, redactora i locutora del programa «El suplement» de Catalunya Ràdio.

- 7 de novembre:
'Rehabitar la Terra'
Conversa amb Ricard Solé i Patrizia Ziveri

- 14 de novembre
'Nou clima, noves malalties?'
Conversa amb Frederic Bartumeus i Xavier Rodó

- 21 de novembre
'El conflicte social i cultural'
Conversa amb Paula Casal i Victoria Reyes

- 28 de novembre
'Model econòmic i migracions globals'
Conversa amb Giorgos Kallis i Pau Baizán

Web i dades de contacte

Web:
www.cccb.org
E-mail:
info@cccb.org
Telèfon:
933064100
Fax:
933064101

Horaris

Dimarts a les 18:30h.

Preus

Entrada Gratuïta.