Cursos d'astronomia i navegació

Del 31/03/2017 al 24/11/2017


Programació:

- Divendres 31 de març
Els navegants polinesis i el triangle del Pacífic
Quan parlem dels primers grans navegants i exploradors solem referir-nos només a aquells portuguesos i castellans que van obrir les rutes marítimes cap a les illes de les espècies. Però molts segles abans i sense cap instrument precís de navegació, ni tan sols compàs, els pobles polinesis havien recorregut centenars de milles enmig del gran oceà, amb les estrelles com aliades. S´hi explicaran els
principals mètodes de navegació d´aquests pobles tan llunyans que combinaren la descriptiva visual amb la intuïció i l´olfacte de la gent de mar.

- Divendres 30 de juny
La navegació en el temps de les grans descobertes
Aquesta activitat està destinada a parlar de la navegació en el temps de les grans descobertes per part de dues de les cultures que més han incidit en el desenvolupament de la navegació astronòmica: l´àrab i la cristiana, que en els segles XV i XVI varen fer grans avançaments en matèria de tecnologia naval amb l´objectiu de dominar les vies marítimes del planeta.

- Divendres 24 de novembre
La navegació en el segle de la Il·lustració
La il·lustració és sinònim de precisió, racionalització, enciclopedisme i coneixement. És l´època del control del temps amb el cronòmetre, o de la mecànica de precisió amb el sextant, l´octant o la màquina divisòria de Ramdsen.
És el preàmbul de la revolució industrial, que deu a la navegació molts dels avanços en les tecnologies derivades del control del temps i de l´espai, el tema d´aquesta xerrada.

Web i dades de contacte

Web:
www.mmb.cat
Telèfon d'inscripcions:
933 429 929
E-mail inscripcions:
reserves@mmb.cat
Telèfon:
933429920
Fax:
933187876

Horaris

31 de març, 30 de juny, 24 de novembre de 19:00h a 20:30h. Cal inscripció prèvia
Places limitades

Preus

Entrada general de: 10 €.

Altres

Se celebra a:
Museu Marítim de Barcelona.
Inscripcions a:
Museu Marítim de Barcelona.