Jardins del Baluard

Al costat de les Drassanes, més amunt del Portal de Santa Madrona, l’únic portal que es conserva de la muralla medieval de Barcelona (del segle XIV), amaga els Jardins del Baluard. Aquest tram de muralla el va fer construir Pere III el Cerimoniós (1319-1387). El baluard de Santa Madrona es va construir posteriorment, entre el 1775 i el 1776, per reforçar les defenses en un temps en què se succeïen les guerres amb els francesos i els carlins i la ciutat s’enfrontava amb l’amenaça constant dels corsaris. Des del principi del segle XX, quan la Casa del Governador va passar a ser una escola infantil, els jardins del Baluard van convertir-se en el pati de l’escola, fins als anys seixanta, aproximadament.

Aquests jardins, un dels emplaçaments més singulars i bells que podem trobar en el barri del Raval, es poden visitar cada primer i tercer diumenge del mes.

Web y datos de contacto

Informació:
010

Actividades

Horarios

, 1r Diumenge de mes, 3r Diumenge de mes, 4rt Diumenge de mes d'11:00h a 14:00h. Els jardins del Baluard tenen dificultats d'accés per a persones amb mobilitat reduïda

Preus

Entrada Gratuïta.

Ubicación
Av Drassanes, 1
Com arribar